Baharatları çekmeden önce bütün olarak kavurarak
aromalarının güçlenmesini ve lezzetlerinin artmasını sağlayabilirsiniz. Nasıl
mı?
Çoğunlukla baharatları ocakta kavurmayı tercih ederiz. Bir
tavaya koyar ve yağsız olarak orta ateşte kavururuz. Ara sıra tavayı sallayarak
yanmalarını önleriz. Aromalarını yaymaya başladıklarında kavrulmuşlar demektir.
Hiç soğutmadan hemen bir baharat değirmeninde çekeriz veya bir havanda döverek
öğütürüz.
Kullanacağınız birden fazla baharat olduğunda, baharatları
hazırladığınız yemeğe aynı anda ilave edecekseniz, yani bir hiyerarşi söz konusu
değilse genelde hepsini aynı tavada birlikte kavurabilirsiniz. Bir de,
baharatların boyutu birbirinden çok farklıysa ayrı ayrı kavurmanız gerekir.
Bunun alternatifi ise, kavurma işlemini ızgarada yapmaktır.
Yıldız anason gibi iri taneli baharatlar söz konusu olduğunda bu daha iyi bir
yöntemdir, ama kimyon gibi daha küçük baharatlar açısından kontrolü zordur.
0 yorum: