1) Mercimeği pişirmeden önce mutlaka ayıklayıp suda yıkayın.
2) Pişirmeden önce birkaç saat soğuk suda bekletin. Böylece pişirme
süresini kısaltırsınız.
3) Tuz ve asit (sirke veya limon suyu) pişme sürecini
yavaşlatır. Böylece mercimek haşlanıp dağılmaz. En iyi sonucu almak için
mercimeği bir süre pişirdikten sonra tuz, limon suyu veya sirkeyi ekleyin.
4) Kırmızı ve sarı mercimeğin pişme süresi daha kısadır. Kaynar
suda yaklaşık 30 dakikada pişer.
Yeşil ve kahverengi mercimek içinse pişme süresi yaklaşık 45
dakikadır.
5) Mercimeğin pişip pişmediğini kontrol etmek için, birkaç tane
alıp dokusuna bakın. Sebze suyu ve tavuk suyunda pişirirseniz mercimek daha
lezzetli olur. Pişirme suyuna havuç ve kereviz ilave edebilirsiniz.
0 yorum: