• Ateşi kısık açın. Kesinlikle çok açmayın. Sahana
az miktarda tereyağı ve sıvıyağ koyun.
• Tereyağının erimesini mutlaka bekleyin.
• Soğanlar ince küp doğranmış olmalı.
• Tereyağı cızırdamalı, cızırdayınca ince küp doğranmış
soğanları ilave edin.
• Soğanların tereyağına ve sıvıyağa iyice
bulanmasını sağlayın
• Soğanlar pişerken cızırdamasına dikkat edin.
• Yaklaşık 12 dakika sonra soğanlar neredeyse
şeffaflaşacak, pembemsi bir renk alacak.
• Bu yöntemle soğanların rengi değişecek ama
karamelize olmayacaklar.
• Soğanları
karamelize etmek için çok ince doğramalısınız.
• Tavaya biraz yağ koyup 20-40 dakika çok kısık
ateşte soğanlar kahverengi rengi alana dek pişirmelisiniz.
• Karamelize etmek istiyorsanız kesinlikle tuz
eklemeyin. Tuz nemi alır ve soğanların karamelize olmasını engeller.
0 yorum: