Soteleme Nedir?
Sote, yiyeceklerin yüksek ısıda çok az yağda hızlı
pişirilmesi tekniğidir. Sözcüğün kökeni “sıçramak”
anlamına gelen Fransızca sauter’den
gelir; ama bir pişirme tekniği olarak “sote”yi tanımlamak için “sıçramak”
sözcüğünün kullanılmasının nedeni sadece kızgın tavaya koyulduğunda
yiyeceklerin verdiği tepkiye dayanmaz; aynı zamanda, yiyeceklerin tavada “havaya fırlatılması”
yöntemini tanımlamak için de kullanılmıştır.
Sote terimi aynı zamanda (tavukgöğsü, pirzola veya fileminyon gibi) ince
kesilmiş etlerin orta yüksek ateşte çok az miktarda yağda sıkça karıştırmadan
pişirilmesine de gönderme yapar ―bir yüzü kahverengi bir renk alınca etin diğer
tarafı çevrilir.
0 yorum: