Fırında kuru fasulye mi? Evet hem
de yavaş yavaş piştiğinden tadına doyamayacaksınız. Artık her şeyin yavaşı
makbul, iç inde yaşadığımız hız çağında, ne tuhaf değil mi? Ama gerçekten de
ocakta tencerede pişirdiğiniz kuru fasulye ile karşılaştırınca fırında kuru
fasulyenin dokusu daha bir yumuşak, tadı da daha bir lezzetli oluyor gerçekten
de. Üstelik fırında pişirdiğiniz kuru fasulyenin servis ömrü de daha uzun. Aynı
tazeliğini koruyarak 5 gün boyunca yiyebiliyorsunuz, tabii ağzı sıkıca kapalı
buzdolabında saklamanız koşuluyla. Sonra ister salatalarınıza katıp soğuk
tüketin, ister ısıtıp ana yemek olarak yiyin, keyfiniz bilir.
Ayaküstü bir tarif
paylaşalım: Fırında pişirdiğiniz kuru fasulyeyi şeri domates, ince
doğranmış maydanoz ve kalamata zeytiniyle birlikte muhteşem bir salataya da
dönüştürebilirsiniz. Salatanızın sosu için sızma zeytinyağı, biraz deniz tuzu
biraz limon yeterli…. Gerisi yaratıcılığınıza kalmış. İşte size piyaza güzel
bir alternatif. Soğan yiyemeyenler veya yemek istemeyenler için de bir
alternatif. Ben artık her şeyde soğan kullanmıyorum. Soğanı sevmiyorum
demiyorum, ama bazı şeyler alıştığımızın tersine, soğanın boyunduruğundan,
baskın tadından kurtulunca daha lezzetli oluyor. Bir şans tanıyın.
Şimdi sıra geldi Fırında Kuru Fasulye Tarifine
Malzememiz 8 kişilik
• 2 ½ su bardağı kuru fasulye
• 4 diş sarımsak, bıçakla ezilmiş
• 2 tatlı kaşığı extra-virgin sızma
zeytinyağı
• 1 dal taze soğan, ikiye
bölünmüş
• 1 adet defneyaprağı
• 2 - 3 su bardağı su veya tuzsuz
tavuk suyu
• Kaba tuz ve taze çekilmiş
karabiber
Hazırlanışı
1. Kuru
fasulyeleri derince bir kaba koyun ve üzerini en az 3 parmak geçecek şekilde
soğuk su ilave edin ve buzdolabında en az 4 saat bekletin. Akşamdan ıslatıp bir
gece de bekletebilirsiniz. Kullanmadan önce mutlaka soğuk suda iyice durulayın.
Islatmak istemiyorsanız
alternatif olarak şu yöntemi izleyebilirsiniz: Kuru fasulyeleri bir
sos tavasına koyun, üzerine yine en az 3 parmak geçecek kadar soğuk su ilave
edin, kaynama noktasına getirin ve kapağını kapatın ve 3 dakika kaynatın. Ocaktan
alın ve suda ağzı kapalı olarak 1 saat bekleyin. Kullanmadan önce mutlaka suda
iyice durulayın.
0 yorum: