Chris ve Jeff Galvin’den ana yemek yerine geçebilecek, yapımı kolay klasik
bir omlet tarifi. Galvin kardeşler İngiltere’de Fransız ve Akdeniz mutfağından
örnekler sunuyorlar. İlk restoranları Bistrot de Luxe’ü 2005 yılında Londra’da
Baker Sokağı’nda açmışlar. Baker Street Londra’nın en ünlü yerlerinden. İlk
balmumu heykel müzesi Madame Tussauds
1835’te burada açılmış. Pek çok ünlü ve önemli yer burada. Arthur Conan Doyle’un
ünlü kurmaca karakteri detektif Sherlock Holmes burada yaşıyor. Galvin kardeşler
2010’da Michelin yıldızını kazanmışlar.
Gelelim omlete, bu İspanyol Omleti patatesli. Branç ve piknik için
mükemmel bir seçim olabileceği gibi meze olarak da düşünülebilir. Hatta
çocuklar için besleyici bir öğlen yemeği. Çocuğunuzla birlikte yaparak hem hoş
bir deneyimi paylaşabilirsiniz hem de kim bilir belki geleceğin şeflerinin ilk
dersini almasına yardımcı olabilirsiniz. Ne de olsa mutfakta 1. ders omlet
yapmayı öğrenmekten geçer.
Malzeme
500gr taze patates
1 adet küçük boy kuru soğan, ince doğranmış
6 adet yumurta
3 çay kaşığı maydanoz, doğranmış
100ml extra virgin sızma zeytinyağı
2 tutam deniz tuzu
1 tutam karabiber, taze çekilmiş
Yapılışı
Patatesleri iyice pişene dek az
tuzlu suda haşlayın
· 500 gr taze patates
· 1 tutam deniz tuzu
Patatesleri 1cm’lik kalın dilimler
halinde dilimleyin
Zeytinyağını fırına girebilir bir
tavaya koyun ve ocağın altını kısığa yakın orta ateşe getirin. Yağ kızınca
soğanları ilave edin ve yaklaşık 5 dk. yavaş olarak kızartın –soğanların
renginin dönmemesine dikkat edin
· 100 ml zeytinyağı
· 1 adet küçük boy kuru soğan, ince doğranmış
Patatesleri tavaya ilave edin, ocağın
altını kısın ve 2-3 dakika kadar yavaş pişirin
Bir kâseye yumurtaları kırın, bir
tutam deniz tuzu ve karabiber ilave ederek çeşnilendirin, daha sonra kıyılmış
maydanozu ekleyin. Bir çatalla yumurtaları malzemeyle birlikte çırpın
· 6 adet yumurta
· 3 çay kaşığı maydanoz
· 1 tutam deniz tuzu
· 1 tutam karabiber
Yumurta karışımını tavadaki
patateslerin ve soğanların üzerine dökün
Tavayı fırına koyarak ısıyı 160°C’ye
getirin ve 20-25 dakika fırında pişirin, omletin üzeri altın sarısı rengini
almış olmalı
Tavayı fırında çıkarın ve servis etmeden önce 5 dk. soğumaya
bırakın, daha sonra tabaklara koyarak servis edin.
Afiyet olsun,
0 yorum: