Chris ve Jeff Galvin’den ana yemek yerine geçebilecek, yapımı kolay klasik bir omlet tarifi. Galvin kardeşler İngiltere’de Fran...

İspanyol Omleti



Chris ve Jeff Galvin’den ana yemek yerine geçebilecek, yapımı kolay klasik bir omlet tarifi. Galvin kardeşler İngiltere’de Fransız ve Akdeniz mutfağından örnekler sunuyorlar. İlk restoranları Bistrot de Luxe’ü 2005 yılında Londra’da Baker Sokağı’nda açmışlar. Baker Street Londra’nın en ünlü yerlerinden. İlk balmumu heykel müzesi Madame Tussauds 1835’te burada açılmış. Pek çok ünlü ve önemli yer burada. Arthur Conan Doyle’un ünlü kurmaca karakteri detektif Sherlock Holmes burada yaşıyor. Galvin kardeşler 2010’da Michelin yıldızını kazanmışlar.
Gelelim omlete, bu İspanyol Omleti patatesli. Branç ve piknik için mükemmel bir seçim olabileceği gibi meze olarak da düşünülebilir. Hatta çocuklar için besleyici bir öğlen yemeği. Çocuğunuzla birlikte yaparak hem hoş bir deneyimi paylaşabilirsiniz hem de kim bilir belki geleceğin şeflerinin ilk dersini almasına yardımcı olabilirsiniz. Ne de olsa mutfakta 1. ders omlet yapmayı öğrenmekten geçer.
Malzeme

500gr taze patates

1 adet küçük boy kuru soğan, ince doğranmış

6 adet yumurta

3 çay kaşığı maydanoz, doğranmış

100ml extra virgin sızma zeytinyağı

2 tutam deniz tuzu

1 tutam karabiber, taze çekilmiş



Yapılışı



Patatesleri iyice pişene dek az tuzlu suda haşlayın

·     500 gr taze patates

·     1 tutam deniz tuzu

Patatesleri 1cm’lik kalın dilimler halinde dilimleyin

Zeytinyağını fırına girebilir bir tavaya koyun ve ocağın altını kısığa yakın orta ateşe getirin. Yağ kızınca soğanları ilave edin ve yaklaşık 5 dk. yavaş olarak kızartın –soğanların renginin dönmemesine dikkat edin

·     100 ml zeytinyağı

·     1 adet küçük boy kuru soğan, ince doğranmış

Patatesleri tavaya ilave edin, ocağın altını kısın ve 2-3 dakika kadar yavaş pişirin

Bir kâseye yumurtaları kırın, bir tutam deniz tuzu ve karabiber ilave ederek çeşnilendirin, daha sonra kıyılmış maydanozu ekleyin. Bir çatalla yumurtaları malzemeyle birlikte çırpın

·     6 adet yumurta

·     3 çay kaşığı maydanoz

·     1 tutam deniz tuzu

·     1 tutam karabiber

Yumurta karışımını tavadaki patateslerin ve soğanların üzerine dökün

Tavayı fırına koyarak ısıyı 160°C’ye getirin ve 20-25 dakika fırında pişirin, omletin üzeri altın sarısı rengini almış olmalı

Tavayı fırında çıkarın ve servis etmeden önce 5 dk. soğumaya bırakın, daha sonra tabaklara koyarak servis edin.
Afiyet olsun,

0 yorum: