Yumurtaları
bir çatalla hafifçe çırpın. Sonra deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiberle
çeşnilendirin.
2)
Önce tavayı ısıtın
sonra tereyağını eritin.
Yapışmaz
bir tavayı orta ateşte biraz ısıttıktan sonra tuzsuz tereyağını eritin. Yağ köpüklenmeye
başlayınca, çırptığınız yumurtaları tavaya dökün. Birkaç saniye bekleyin,
karışımın altı katılaşmaya başlayınca tavayı dairesel hareketlerle sallayın ve tavaya
düzgün dağılmasını sağlayın. Kenarları sertleşip sadece ortası yumuşak kalana
kadar pişirin.
3)
Rulo yapın veya katlayın, ters yüz edip pişirmeyin.
Malzemeyi ortasına ilave edin. Daha sonra, spatula yardımıyla omleti
kenarlarından katlayın veya rulo yapın.
Omletin
dışı katı, içi biraz daha yumuşak, biraz daha sulu veya az pişmiş olmalı.
Afiyet
olsun,
0 yorum: