Salmorejo bir Cordoba yemeği. Başlangıç olarak servis ediliyor ve mutlaka soğuk içiliyor. Genelde, yanında jamon serrano , yumurta be...

Salmorejo - İspanyol Soğuk Domates Çorbası



Salmorejo bir Cordoba yemeği. Başlangıç olarak servis ediliyor ve mutlaka soğuk içiliyor. Genelde, yanında jamon serrano, yumurta beyazı ve bazen de ton balığı oluyor. Taze soğan ve yeşil biberle süslendiği de oluyor. İspanya dışında çok yaygın olmasa da, Endülüs’te her evde, restoranda veya İspanyol meyhanesinde (tapas bar) bulabileceğimiz bir yemek veya meze. Meyhanelerde küçük ekmek üzerinde kanepe olarak veya sandviçler için sos olarak kullanılıyor.




Malzeme

4-6 adet olgun domates
1 diş iri sarımsak, ince dilimlenmiş
½ adet beyaz soğan, iri doğranmış
1 adet küçük kırmızı veya yeşil biber,
½ adet salatalık
¼ tatlı kaşığı çekilmiş kimyon
3 tatlı kaşığı kırmızı şarap sirkesi
½ tatlı kaşığı deniz tuzu
100 ml extra virgin sızma zeytinyağı

Yapılışı

1) Tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvama gelene dek blenderden geçirin.


2) Bir kâseye koyun ve mümkünse bir gece buzdolabında soğutun. Ne kadar beklerse o kadar iyidir. Küçük bardaklara koyup üzerine biraz zeytinyağı serperek servis edin.

0 yorum: