Ünlü şef Bill Granger’dan kek gibi tek başına da yiyebileceğiniz nefis bir ekmek tarifi. Hem de son derece faydalı. İster kahvaltıda ister atıştırmalık olarak ara öğünlerde
yiyebiliriz, ister 5 çayında afiyetle yiyebileceğimiz pratik bir tarif.
Malzeme
8-10 kalın dilimlik 1 somun Ekmek için
2 adet yumurta
300 ml süt
1 çay kaşığı vanilya
2,5 su bardağı katkısız un
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
150 gr ince kıyılmış Hindistan cevizi
75 gr tuzsuz tereyağı, eritilmiş
Pudra şekeri
Hazırlanışı
1. Fırını önden 1800 C’ye ısıtın.
2. Yumurtaları, sütü ve vanilyayı bir kapta
birlikte hafifçe çırpın.
3. Un, kabartma tozu ve tarçını birlikte elekten
geçirin; daha sonra şeker ve hindistancevizi ilave edin ve malzemeleri güzelce
karıştırın.
4. Ortasına bir çukur açın ve çırptığınız yumurtaları
yedirerek ilave edin. Sonunda tüm malzeme iyice karışmış olmalı.
5. Tereyağını eritin ve karışıma ilave edin.
Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek karıştırın, ama aşırı karıştırmamaya dikkat
etmeniz gerekiyor. Karışımın pürüzsüz bir kıvama gelmesi yeterli.
6. 21 x 10 cm ölçülerinde bir ekmek tavasını
(veya uygun bir kalıbı) yağlayıp unlayın ve hazırladığınız karışımı bu tavaya
dökün ve önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 1 saat pişirin, bir çatalın ucunu
batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
7. Daha sora fırından alın ve 5 dakika soğumaya
bırakın, sonra tavadan çıkarıp biraz daha soğuması için ayrı bir yerde
bekletin.
8. Kalın dilimler halinde ve arzu ederseniz ekmek
kızartma makinasında kızartarak, üzerine tereyağı sürüp şeker serperek servis
edebilirsiniz.
Afiyet
olsun.
0 yorum: