Balıkların, özellikle de sardalya ızgaranın yanına çok yakışan enfes bir sos salsa verde. Haşlanmış patatesle de adeta coşuyor.
Malzeme
-1 adet arpacık soğanı, küp doğranmış
-40ml şeri (beyaz şarap) sirkesi
-tuz
-3 dal taze nane, sadece yaprakları
-1/2 tutam taze maydanoz, sadece yaprakları
-2 tatlı kaşığı kapari, konserve
-3 konserve ançüez fileto
-1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
-1 adet limon, sadece suyu
-1ml extra virgin sızma zeytinyağı
-1/2 diş sarımsak, ince dilimlenmiş
-karabiber
1 Küp doğradığınız arpacık soğanına bir tutam tuz, 30ml şeri (beyaz şarap) sirkesi ilave edin ve 10 dakika bekletin
2 Kaparileri soğuk suda yıkayıp durulayın ve küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve naneyi doğrayın. Ançüezleri ve sarımsağı dilimleyin. Doğrayıp dilimlediğiniz malzemeyi beklettiğiniz soğanlı karışıma ilave edin ve karıştırın. Tadına bakarak karabiber ile çeşnilendirin ve buzdolabına kaldırarak kullanacağınız zamana kadar bekletin.
Sosunuz hazır, artık lezzet deneylerine hazırsınız.
Afiyetle
0 yorum: