Biraz sabır ve özenle evinizde
belki de hiç tatmadığınız kadar güzel, mükemmel bir pizza yapabilir, az
malzemeyle basit görünen şaşırtıcı bir lezzete ulaşabilirsiniz.
İşin sırrı pizzanın hamurunda
saklı. Malzemesi cabası. Tabii malzeme ne kadar iyiyse lezzetin o kadar
artacağını unutmayın.
1. Pizza pişirme taşı kullanılmalı
Birçok yerden bulabilirsiniz.
Pizzanın hamurunun çıtır çıtır ve koyu kahverengi olması için gerekli yoğun
ısıyı ancak pişirme taşı ile sağlayabilirsiniz.
2. Pizza fırının üst tarafına mümkün olduğunca yakın pişirilmeli ve aşırı malzeme
kullanılmamalı
Böylece taş ile üst kısım
arasında yüksek ısı elde edebileceksiniz. Pizzanın hamurunun çıtır çıtır olabilmesinin
bir diğer koşulu da, aşırı malzeme kullanmamak.
3. Hamura gelince, Pizza hamuru
mümkün olduğunca ince açılmalı
Böylelikle hem daha hızlı pişer
hem de kıtır kıtır ve gevrek olur. Tüm çabanıza rağmen kalın olursa, hamur koyu
kahverengi bir renk alıp iyice pişine kadar fırından almayın. Aksi halde iyi
pişmez, yapış yapış ve yumuşak olur.
Evde Pizza Yapmak İçin İpuçları
Fırının Isısı
Ev tipi fırında tek seferde sadece
bir pizza pişirebilirsiniz. Fırının ısısını mümkün olduğunca yüksek tutmanız
gerektiği için, tek seferde birden çok pizza, ısının düşmesine neden olacaktır.
Pizza Malzemesi
Pizzaya aşırı malzeme koymayın.
İki üç malzeme yeterlidir. Bütün pizzaların domates sosu olması gerekmez. Malzeme
pizzanın içini ıslak yapacağından pizzanın altının düzgün pişmesi çok
önemlidir. Mantar gibi sulu sebzeler kullanacaksanız, ya az miktarda koyun ya
da koymadan önce soteleyin. Sebzeleri önceden pişirerek kullanırsanız, pizzaya
daha bol koyabilirsiniz. Üstelik pişirirken muhtelif baharatlarla
çeşnilendirebileceğiniz için pizzanız da daha lezzetli olacak.
Pizza Sosu
Sosu hazırlamak için tüm
malzemeyi bir kâseye koyun ve el blenderi ile püre haline getirin. Pizzaya
koymak için bir kenara ayırın.
Pizza Malzemesi
Peynirleri rendeleyin ve
sebzeleri doğrayın. (Buradaki tariften farklı bir malzeme kullanacaksanız,
örneğin mantar, soteleyerek hem pizzaya ekleyeceğiniz mantarın miktarını
artırabilirsiniz, hem de malzemenin aşırı sulu olarak pizza hamurunu fazla
ıslatmasını önleyebilirsiniz).
0 yorum: