Biraz sabır ve özenle evinizde belki de hiç tatmadığınız kadar güzel, mükemmel bir pizza yapabilir, az malzemeyle basit görünen şaşı...

Güzel Pizza Yapmanın 3 Püf Noktası ve Evde Piza Yapmak İçin Bazı İpuçları



Biraz sabır ve özenle evinizde belki de hiç tatmadığınız kadar güzel, mükemmel bir pizza yapabilir, az malzemeyle basit görünen şaşırtıcı bir lezzete ulaşabilirsiniz.

İşin sırrı pizzanın hamurunda saklı. Malzemesi cabası. Tabii malzeme ne kadar iyiyse lezzetin o kadar artacağını unutmayın.

1. Pizza pişirme taşı kullanılmalı
Birçok yerden bulabilirsiniz. Pizzanın hamurunun çıtır çıtır ve koyu kahverengi olması için gerekli yoğun ısıyı ancak pişirme taşı ile sağlayabilirsiniz. 

2. Pizza fırının üst tarafına mümkün olduğunca yakın pişirilmeli ve aşırı malzeme kullanılmamalı
Böylece taş ile üst kısım arasında yüksek ısı elde edebileceksiniz. Pizzanın hamurunun çıtır çıtır olabilmesinin bir diğer koşulu da, aşırı malzeme kullanmamak.

3. Hamura gelince, Pizza hamuru mümkün olduğunca ince açılmalı
Böylelikle hem daha hızlı pişer hem de kıtır kıtır ve gevrek olur. Tüm çabanıza rağmen kalın olursa, hamur koyu kahverengi bir renk alıp iyice pişine kadar fırından almayın. Aksi halde iyi pişmez, yapış yapış ve yumuşak olur.

Evde Pizza Yapmak İçin İpuçları

Fırının Isısı
Ev tipi fırında tek seferde sadece bir pizza pişirebilirsiniz. Fırının ısısını mümkün olduğunca yüksek tutmanız gerektiği için, tek seferde birden çok pizza, ısının düşmesine neden olacaktır.

Pizza Malzemesi
Pizzaya aşırı malzeme koymayın. İki üç malzeme yeterlidir. Bütün pizzaların domates sosu olması gerekmez. Malzeme pizzanın içini ıslak yapacağından pizzanın altının düzgün pişmesi çok önemlidir. Mantar gibi sulu sebzeler kullanacaksanız, ya az miktarda koyun ya da koymadan önce soteleyin. Sebzeleri önceden pişirerek kullanırsanız, pizzaya daha bol koyabilirsiniz. Üstelik pişirirken muhtelif baharatlarla çeşnilendirebileceğiniz için pizzanız da daha lezzetli olacak.

Pizza Sosu
Sosu hazırlamak için tüm malzemeyi bir kâseye koyun ve el blenderi ile püre haline getirin. Pizzaya koymak için bir kenara ayırın.

Pizza Malzemesi
Peynirleri rendeleyin ve sebzeleri doğrayın. (Buradaki tariften farklı bir malzeme kullanacaksanız, örneğin mantar, soteleyerek hem pizzaya ekleyeceğiniz mantarın miktarını artırabilirsiniz, hem de malzemenin aşırı sulu olarak pizza hamurunu fazla ıslatmasını önleyebilirsiniz).




0 yorum: