Tavuğun neredeyse bütün kısımlarını pişirebilirsiniz. Tavuğu pişirirken en önemli püf noktalarından biri tavuğu pişirmeden önce çeşni...

Tavuk Nasıl Pişirilir?




Tavuğun neredeyse bütün kısımlarını pişirebilirsiniz. Tavuğu pişirirken en önemli püf noktalarından biri tavuğu pişirmeden önce çeşnilendirmektir –çeşnilendirmeyi ne kadar basit tutarsanız o kadar iyidir,   örneğin bunun için tuz, karabiber ve bazı baharatlarla çeşnilendirilmiş zeytinyağı veya tereyağı yeterlidir. Tavuğu yemeden önce tamamen pişirmek gerekir. Pişirmeye başlamadan önce tavuğu oda sıcaklığına getirmeyi ihmal etmeyin. Pişirdikten sonra da mutlaka en az 10-15 dakika dinlendirin –böylece etin gevşemesini, yumuşamasını sağlayacaksınız, tavuğunuz daha sulu, daha yumuşak ve daha lezzetli olacak.

Tavuğu Yavaş Pişirme Yöntemleri

Yavaş pişirme tavuktan en iyi sonuç almanın başında gelen pişirme tekniklerindendir. Butlar, kanatlar ve tavuğun tamamı genellikle yavaş pişirmeye uygun şekilde kesilir. Tavuk için en popüler yavaş pişirme teknikleri Fırında pişirme (roasting), Az miktarda sıvıda pişirme (braising), Sıcak su içerisinde pişirme (poşe) ve Kendi yağında (konfi) pişirmedir. Poşe yöntemiyle çok lezzetli bir tavuk elde edersiniz. Tavuğu istediğiniz her şekilde hazırladığınız sıvıda poşeleyebilirsiniz. Böylece farklı lezzetlere de açık olursunuz. Bunun için bkz. Poşe

Tavuğu Hızlı Pişirme Yöntemleri

En yaygın yöntemler tavada kızartmak veya fırında pişirmektir: Hızlı pişirme yöntemi için en uygun kısmı Tavukgöğsü ve tavuk ciğeridir.  Fazla pişmiş tavuk kuru ve yavan olur, lezzet için fazla pişirmekten kaçının.

Tavukgöğsünün kesimi hızlı pişirme için ebat olarak da çok uygundur, her göğüs 1 porsiyondur. bu yöntemde lezzetli bir sonuç elde etmek istiyorsanız şunlara dikkat edin: Kızartmadan veya fırında pişirmeden önce tavukgöğsünü mutlaka bir gece önceden marineleyin veya göğsün üzerini keserek bir cep açın ve buraya baharatlar ve tereyağını koyun ve dilerseniz bir jambon vb. ile üzerini sararak dürüm yapıp fırına verin veya kızartın.

Tavuk ciğeri genellikle pâté ve parfe yapmak için kullanılır, ama çak az miktarda tereyağında kızartıp kızarmış ekmeğin üzerinde biraz tuz ve karabiber ile çeşnilendirerek nefis bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun

0 yorum: