1. Asla işe düzinelerce tencere
tava setleri alarak başlamayın. Birkaç tencere ve tava yeterli. Daha sora ustalaştıkça
ihtiyacınıza göre alarak büyütürsünüz.
2. Kaliteli iyi bir bıçak alın. Çok
işlevli bir şef bıçağı en iyi seçim olur. Ve bu bıçağı nasıl kullanacağınızı
öğrenin. Büyük bir kesme tahtası alın. bu işinizi çok kolaylaştıracak.
3. Ne pişireceğinize karar verin.
Ama asla en zor tariflerle başlamayın. Basit iyidir, güzeldir. Küçük adımlarla
başlayarak kendinize olan güveni güçlendirirsiniz. En sevdiğiniz yemekleri
yapmayı öğrenerek başlamak en iyisi.
4. Yapacağınız yemeğe karar
verdikten sonra sıra size en uygun tarifi bulmaya geldi. Tarifi bulduktan sonra,
yemek yapmaya başlamadan önce mutlaka tarifi baştan sona okuyun. Malzemeleri
dikkatlice gözden geçirin. Ve hazırlığınızı yapın.
5. Tüm malzemeyi ve gerekli
gereçleri önceden hazırlayın. Hiçbirini son ana bırakmayın. Yemek yaparken
zamanlama çok önemlidir. Saniyeler bile altın değerindedir.
6. Yemek yaparken mutlaka yemeği
tadın. Yemeği tatmamak yapılan en büyük yanlışlardan birisidir. Yemek mutlaka lezzetli
olmalı. Tuzunu biberini çeşnilendirmeyi aşama aşama yapmalısınız.
7. Her zaman maceracı olmalı ve mutfakta
eğlenmelisiniz. En kötü sonuçları göze almalısınız. Mutfak yaratıcılık ister.
İşler sarpa sararsa da asla umutsuzluğa kapılmayın ve soğukkanlılığınızı
koruyun. Unutmayın bu sadece bir yemek. Hem nasılsa daha sizden başka tadan
olmalı. Her zaman yeniden başlayabilirsiniz.
Haydi kolay gelsin.
0 yorum: