1. Asla işe düzinelerce tencere tava setleri alarak başlamayın. Birkaç tencere ve tava yeterli. Daha sora ustalaştıkça ihtiyacınıza gör...

İlk kez Yemek Yapanlara 7 Öneri



1. Asla işe düzinelerce tencere tava setleri alarak başlamayın. Birkaç tencere ve tava yeterli. Daha sora ustalaştıkça ihtiyacınıza göre alarak büyütürsünüz.

2. Kaliteli iyi bir bıçak alın. Çok işlevli bir şef bıçağı en iyi seçim olur. Ve bu bıçağı nasıl kullanacağınızı öğrenin. Büyük bir kesme tahtası alın. bu işinizi çok kolaylaştıracak.

3. Ne pişireceğinize karar verin. Ama asla en zor tariflerle başlamayın. Basit iyidir, güzeldir. Küçük adımlarla başlayarak kendinize olan güveni güçlendirirsiniz. En sevdiğiniz yemekleri yapmayı öğrenerek başlamak en iyisi.

4. Yapacağınız yemeğe karar verdikten sonra sıra size en uygun tarifi bulmaya geldi. Tarifi bulduktan sonra, yemek yapmaya başlamadan önce mutlaka tarifi baştan sona okuyun. Malzemeleri dikkatlice gözden geçirin. Ve hazırlığınızı yapın.

5. Tüm malzemeyi ve gerekli gereçleri önceden hazırlayın. Hiçbirini son ana bırakmayın. Yemek yaparken zamanlama çok önemlidir. Saniyeler bile altın değerindedir.

6. Yemek yaparken mutlaka yemeği tadın. Yemeği tatmamak yapılan en büyük yanlışlardan birisidir. Yemek mutlaka lezzetli olmalı. Tuzunu biberini çeşnilendirmeyi aşama aşama yapmalısınız.

7. Her zaman maceracı olmalı ve mutfakta eğlenmelisiniz. En kötü sonuçları göze almalısınız. Mutfak yaratıcılık ister. İşler sarpa sararsa da asla umutsuzluğa kapılmayın ve soğukkanlılığınızı koruyun. Unutmayın bu sadece bir yemek. Hem nasılsa daha sizden başka tadan olmalı. Her zaman yeniden başlayabilirsiniz.

Haydi kolay gelsin.

0 yorum: