Karamel birçok klasik tatlıda kullanılabileceği gibi farklı Karamelin ana malzemesi şeker. İstediğiniz miktarda şeker ve su kullanabili...

Karamel Yapmanın Püf Noktaları



Karamel birçok klasik tatlıda kullanılabileceği gibi farklı Karamelin ana malzemesi şeker. İstediğiniz miktarda şeker ve su kullanabilirsiniz, tek dikkat etmeniz gereken su-şeker oranı. 2 birim şekere 1 birim su kullanmalısınız.

Nasıl Hazırlanır?

1 Su ve şekeri geniş yayvan bir tavaya koyun, altını kısık açın ve şekerin erimesini bekleyin. Şeker erimeden önce suyun kaynamamasına dikkat edin.

2 Şeker eriyince ocağın altını biraz açın (bu sırada kesinlikle karıştırmayın). Altın sarısı bir renk alana kadar kaynatın,  bu arada pişirme derecesi kullanıyorsanız ısı 194°C’ye ulaşacak. Daha düzgün ve eşit renk elde etmek istiyorsanız, tavayı elinizle kaldırıp hafifçe sağa sola eğerek içindeki şekerli suyun düzgünce dağılmasını sağlayın.

3 Altın sarısı bir renk alınca, karamelin içine su ilave edin, ama suyu ilave ederken karamel sıcak olduğundan sıçramamasına dikkat edin. İlave edeceğiniz su miktarı başlangıçta birinci aşamada şekere eklediğinizle aynı olacak. Suyu ilave ettikten sonra karamele düzgün bir şekilde yedirdiğinizden emin olun.

Çeşitlemeler

Bazı farklı uyarlamalarda 3. aşamada su yerine krema eklenir. Krema ekleyecekseniz içine vanilya karıştırabilirsiniz. Kremayı ilave etmeden önce biraz ısıtmayı ihmal etmeyin.

Karamele alkol ekleyebilirsiniz. Bunun için rom tercih edin. Alkolü ekledikten sonra kaynamamasına dikkat edin.

0 yorum: