Poaching (Poşe yöntemi) kuru hindi etinin sulu, lezzetli ve yumuşak olmasını sağlayan hoş bir pişirme tekniği. Ancak hindi göğsünü ç...

Sakın Haşlamayın: Suda Hindi Göğüs



Poaching (Poşe yöntemi) kuru hindi etinin sulu, lezzetli ve yumuşak olmasını sağlayan hoş bir pişirme tekniği. Ancak hindi göğsünü çok kısık ateşte pişirmek gerekiyor. En önemli nokta bu: Hindi etini (aslında belki de bütün yiyecekleri) çok kısık ateşte, yavaş pişirmeli.  Kaynar suda haşlamak sertleşmesine neden oluyor.



Malzeme

2 hindi göğüs, her biri 200 gr

1 lt tavuk suyu

½ kuru soğan, iri doğranmış

1 dal taze dağ kekiği

1 diş sarımsak, ezilmiş

15 gr tuz

Reçete

1. Adım Hindi göğsünü, tavuk suyunu, soğanları, kekiği, sarımsağı ve tuzu büyük sos tavasına koyun ve ocağın ayarını en kısığa getirin.

2. Adım 8-10 dakika pişirin, etin üstüne bastırdığınızda hafif sertse pişmiş demektir.

3. Adım Bekletmeden servis edin.
Afiyet olsun.

0 yorum: