Poaching (Poşe yöntemi) kuru
hindi etinin sulu, lezzetli ve yumuşak olmasını sağlayan hoş bir pişirme
tekniği. Ancak hindi göğsünü çok kısık ateşte pişirmek gerekiyor. En önemli
nokta bu: Hindi etini (aslında belki de bütün yiyecekleri) çok kısık ateşte,
yavaş pişirmeli. Kaynar suda haşlamak
sertleşmesine neden oluyor.
Malzeme
2 hindi göğüs, her biri 200 gr
1 lt tavuk suyu
½ kuru soğan, iri doğranmış
1 dal taze dağ kekiği
1 diş sarımsak, ezilmiş
15 gr tuz
Reçete
1. Adım Hindi göğsünü, tavuk
suyunu, soğanları, kekiği, sarımsağı ve tuzu büyük sos tavasına koyun ve ocağın
ayarını en kısığa getirin.
2. Adım 8-10 dakika pişirin, etin
üstüne bastırdığınızda hafif sertse pişmiş demektir.
3. Adım Bekletmeden servis edin.
Afiyet olsun.
0 yorum: