• Ateşi kısık açın. Kesinlikle çok açmayın. Sahana az miktarda tereyağı ve sıvıyağ koyun. • Tereyağının erimesini mutlaka bekleyi...

Soğan Kavurmanın Püf Noktaları



• Ateşi kısık açın. Kesinlikle çok açmayın. Sahana az miktarda tereyağı ve sıvıyağ koyun.

• Tereyağının erimesini mutlaka bekleyin.

• Soğanlar ince küp doğranmış olmalı.

• Tereyağı cızırdamalı, cızırdayınca ince küp doğranmış soğanları ilave edin.

• Soğanların tereyağına ve sıvıyağa iyice bulanmasını sağlayın

• Soğanlar pişerken cızırdamasına dikkat edin.

• Yaklaşık 12 dakika sonra soğanlar neredeyse şeffaflaşacak, pembemsi bir renk alacak.

• Bu yöntemle soğanların rengi değişecek ama karamelize olmayacaklar.

• Soğanları karamelize etmek için çok ince doğramalısınız.

• Tavaya biraz yağ koyup 20-40 dakika çok kısık ateşte soğanlar kahverengi rengi alana dek pişirmelisiniz.


• Karamelize etmek istiyorsanız kesinlikle tuz eklemeyin. Tuz nemi alır ve soğanların karamelize olmasını engeller.

0 yorum: