Zencefil pek çok yemekte önemli bir yer tutuyor. İster çayını yapın, ister bir yiyeceği marinelerken kullanın; ister kızartın, ister tat...

Zencefil Hakkında Bilmedikleriniz



Zencefil pek çok yemekte önemli bir yer tutuyor. İster çayını yapın, ister bir yiyeceği marinelerken kullanın; ister kızartın, ister tatlılara lezzet vermek için kullanın. Mutfakta pek çok yerde kullanacağınız bu yumrulu kök hakkında sahip olmanız gereken birkaç bilgi.
  1. Zencefili seçerken duyularınızı kullanın.
Taze zencefilden maksimum rayihayı ve lezzeti alabilmek için ne aradığınızı biliyor olmanız gerekiyor. Kabuğu ince ve parlak olan, sert zencefilleri seçin. Bunların aroması daha yoğun ve keskindir. Almadan önce koklamayı da unutmayın.
2.Bir plastik poşet ve buzdolabınızın sebzeliği sayesinde zencefiliniz daha uzun süre tazeliğini koruyacak.
Soyulmamış zencefili saklamanın birkaç farklı yolu vardır. Ama düzenli kullanıyorsanız, plastik poşete koyup, buzdolabınızın sebzeliğinde saklarsanız tazeliğini uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
3.Taze zencefili rendeleyip dondurucuda bu şekilde muhafaza etmek her zaman pratiktir.
Böylece her an kullanıma hazır. Hem pratik hem de uzun süre taze kalacak. Bir sosta kullanmak istediğinizde ve bir içecek hazırlamak istediğinizde hem zamandan tasarruf edeceksiniz hem de ilk günkü tazeliğinde kullanabileceksiniz.
4.Zencefilin rayihasını elde etmek için pişirin.
Pişirmek zencefilden nasıl bir rayiha alacağınızı belirler. Çiğ zencefilin yakıcı bir acılığı vardır. Pişirdikten sonra zencefilin bu acılığı yerini daha yumuşak bir tatlılığa bırakır, ama hala etkilidir.
5.Ne yaparsanız yapın, soyduğunuz kabukları atmayın.
Bir dahaki sefere, zencefilin kabuğunu soyduğunuzda, atmak için acele etmeyin. İlle de yemeniz gerekmiyor, sonuçta kullanmanın bazı yolları var. Örneğin yemekleriniz için sebze suyu hazırlarken kullanabilirsiniz. Ya da eti, balığı vs. marinelemek için kullanabilirsiniz.

0 yorum: