Sade Chawal
Pirinçler arasında özel bir yer
tutan Basmati pirinci ile çok pratik ama çok lezzetli bir pilav tarifi. Sanskritçe
“Sade” sözcüğünün anlamı aynen Türkçedeki gibi: “Sade”.
İşin püf noktası: Pirincin
ölçüsüne dikkat etmekte saklı. Çünkü su miktarını buna göre ayarlayacaksınız ve
kesinlikle sonucu etkileyecek.
Malzeme
4 Kişilik; toplam süre 35 dakika
490g Basmati pirinci
Su
Zeytinyağı (Damak tadınıza göre
bir miktar tereyağı ilave edebilirsiniz9
Deniz tuzu
Hazırlanışı
1 Pirinci nasıl
bir ölçü kabıyla kullanacağınıza önceden karar verin, çünkü su miktarını buna
göre ayarlayacağız. Örneğin, 490 gr pirinç kullandığınız ölçü kabınıza göre 2 kâse
pirince denk geliyorsa, suyu da mutlaka aynı kapla ilave edin. Pirinç/Su
oranımız 1’e 2 olacak. 1 kâse pirinç için 2 kâse su.
2 Pirinci 2 – 3 kez soğuk suda
yıkayıp, durulayın
3 Derince
bir tencereye veya sos tavasına, pirince göre belirlediğiniz oranda su (1’e 2
oranında) ilave edin ve kaynama noktasına getirin
4 Su
kaynamaya başlayınca duruladığınız pirinci ekleyin, hafifçe karıştırın ve yağını,
tuzunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika kadar
pişirin
5 Tencereyi
ocaktan alın, kapağını açın ve 10 dakika kadar soğumaya bırakın
6 Düz bir
tahta spatula veya kaşık yardımıyla kenarlardan hafifçe ters yüz edin ve
tabaklara koyarak servin edin
Afiyet olsun
0 yorum: