Yapımı kolay, hazırlık süresi 45 dakika, 20 adet küçük sütlü ekmek Günlük ekmeğinizi evinizde yapabilirsiniz. Ekmek makineleri ile saat...

Sütlü Ekmek


Yapımı kolay, hazırlık süresi 45 dakika, 20 adet küçük sütlü ekmek

Günlük ekmeğinizi evinizde yapabilirsiniz. Ekmek makineleri ile saatler sürüyor, gerçi lezzetli oluyor orası başka. Ama zamanım kısıtlı diyorsanız, işte size lezzetli mi lezzetli pratik bir sütlü ekmek tarifi. Süt ve zeytinyağı ile lezzeti daha da artmış, susamlı ve haşhaşlı minik roll ekmekler.

1) Un, süt, şeker, zeytinyağı ve mayayı bir kâseye koyun ve hamur karıştırma ucunu taktığınız el blenderı ile yaklaşık 5 dakika yoğurun. Makineyi durdurun ve hamuru kabarması için 5 dakika bekletin.
  • 600 ml süt
  • 50 gr şeker
  • 150 ml extra virgin sızma zeytinyağı,
  • 20 gr maya
  • 1 kg 00 un (çift sıfır pizza unu)
2) Aynı işlemi tekrarlayın: 5 dakika yoğurup, 5 dakika dinlendirin. Tuzu ekleyin ve son bir kez daha 5 dakika yoğurun.
  • 20 gr tuz
3) Hamuru hafifçe yağladığınız bir tepsiye veya düz bir tabağa alın ve 5 dakika dinlendirin. Sonra 20 parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlayarak küçük toplar yapın ve topları yağladığınız fırın tepsisine dizin.

4) Hamur toplarının üzerini fırçayla yağlayın ve ekmeklerin yarısına susam, yarısına da haşhaş serpin. İki katı kabarması için bu şekilde oda sıcaklığında bekletin.
  • Susam
  • Haşhaş
5) Fırını önceden 240°C’ye ısıtın.

6) Derin bir fırın kabına birkaç tane buz koyun. Ekmekleri dizdiğiniz tepsiyi hızlıca fırına koyun. Fırının kapağını kapatmadan önce, içine buz koyduğumuz kabı da fırının sıcak alt katına koyun. Çıkan buhar ekmeğin sert bir kabuğu oluşmasını sağlayacak.

7) 5 dakika ya da ekmekler kahverengimsi bir renk alana kadar fırında pişirin. Pişince fırından alın ve bir fırın teline dizerek soğumasını bekleyin.

0 yorum: