Burada paylaşacağım özgün tarif, 2 Michelin yıldızlı İngiliz şef Paul Heathcote’dan. Paul Heathcote’un yemek yapma tutkusu yeni...

Kuskus



Burada paylaşacağım özgün tarif, 2 Michelin yıldızlı İngiliz şef Paul Heathcote’dan. Paul Heathcote’un yemek yapma tutkusu yeniyetmelik yıllarına dayanıyor. Kendine ait ilk restoranını 29 yaşında 1990 yılında açmış. Açılışın 9. gününde bir gaz sızıntısı yüzünden yangın çıkmış. Ama 48 saat içinde restoranı açmayı başarmışlar. 2 yıl içinde de ilk Michelin yıldızını kazanmış. Paul Heathcote 2. Michelin yıldızını da 1994 yılında kazanmış ki 1990’lı yıllarda İngiltere doğumlu bir şef açısından bu çok büyük bir başarı sayılıyor. Bugünse 12 başarılı restoranın sahibi.

paulheathcote
Malzeme
125 gr kuskus
50 gr taze bezelye
25 gr tatlı mısır (haşlanmış mısır tanesi)
25 gr badem
2 diş sarımsak
½ kuru soğan
25 gr tereyağı
6 adet yeşil zeytin
4 adet taze nane yaprağı
50 gr taze bakla
25 gr kuru üzüm
Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber

Kuskus
1.) Aldığınız kuskusun markasına göre, paketin üzerinde yazılı olan bilgiye bakarak, 125 gr kuskus için uygun miktarda kaynamış suyu kuskusa ilave edin (bazen ufak tefek farklılıklar olsa da, genelde miktar aynı bire bir gibi; yani 125 gr kuskus için 125 ml su kullanacaksınız. Bu arada marketlerdeki makarna-kuskus değil aman dikkat; irmikle hazırlaması gerçekten kolay, en iyisi videoyu izleyin)
-125 gr kuskus
-125 ml su
2.) Kuskus için sebzeleri hazırlayın. Baklaları ve bezelyelerin kabuklarını soyup ayıklayın. Hepsini yumuşayana kadar suda haşlayın
-50 gr taze bezelye
-50 gr taze bakla
-25 gr tatlı mısır (taze mısır tanesi)
3.) Soğanı doğrayın ve sarımsağı hafice ezin. Daha sonra, altı kalın (mümkünse döküm) bir tavada tereyağında birkaç dakika soteleyin
-½ kuru soğan
-2 diş sarımsak
-25 gr tereyağı
4.) Pişirdiğiniz bezelyeleri, baklayı ve mısırları soğanlarla sarımsağa ilave edin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru üzüm ve bademlerle birlikte karışıma ilave edin
-25 gr badem
-25 gr kuru üzüm
-6 adet yeşil zeytin
5.) Suyu ilave edin, kaynamaya başlayınca ocaktan alın
6.) Nane yapraklarını doğrayın, kuskusla birlikte karışıma ilave edin. Güzelce karıştırın, daha sonra üzerini kapatın ve 3 dakika dinlendirin
-4 adet taze nane yaprağı
-125 gr kuskus
7.) Bu, kendi kendine kuskusun pişme aşaması, deniz tuzu ve karabiberle çeşnilendirin, Yemeğiniz hazır.
-Deniz tuzu
-Karabiber



0 yorum: