Enginarlı Zeytinli Bakla 4 kişilik 1½ su bardağı dondurulmuş taze bakla içi 2 yemek kaşığı (extra virgin) sızma zeytinyağı 1 yemek k...

Enginarlı Zeytinli Bakla



Enginarlı Zeytinli Bakla
4 kişilik
1½ su bardağı dondurulmuş taze bakla içi
2 yemek kaşığı (extra virgin) sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
½ tatlı kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
½ diş sarımsak—ince kıyılmış (veya havanda ezilmiş)
16 kalamata zeytini
2 kavanoz marine edilmiş enginar kalbi —her biri dörde bölünmüş
2 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Taze çekilmiş karabiber, damak tadınıza uygun miktarda
Yemeğin hazırlanması
Donmuş bakla içlerini kaynar suda 4 dakika haşlayın, daha sonra kabaca soğuk sudan geçirin. Baklaların soyulan kabuklarını alıp atın. Küçük bir kâsede zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve deniz tuzunu karıştırın. Bir salata tabağına haşlayıp soğuttuğunuz baklaları, enginar kalplerini ve zeytinleri ilave edin ve hafifçe karıştırın. Hazırladığınız salata sosu karışımını ilave ederek yedirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve karabiber ekleyin. Mezeniz hazır.
Afiyet olsun

0 yorum: