1. Balığı aşırı pişirmeyin; yoksa kuru ve tatsız olur. Rengi hafif değişince pişmiş demektir. 2. Balığı aldığınız gün taze taze p...

Balık Pişirirken Yapılan 3 Yanlış



1. Balığı aşırı pişirmeyin; yoksa kuru ve tatsız olur. Rengi hafif değişince pişmiş demektir.

2. Balığı aldığınız gün taze taze pişirin, bekletmeyin. Bekletecekseniz, en fazla 2 gün dondurucuda bekletin. Donmuş balığı çözmeden pişirmeyin. Oda sıcaklığında çözdürmeyin. Bir gece önceden dondurucudan alıp, buzdolabında çözdürün.

3. Balığı tavada kızartırken yağın sıcaklığı azalırsa, balıklar ıslak, vıcık vıcık olur ve yağ çeker. Yağ gereğinden fazla sıcak olursa, bu kez de dışı çok pişer veya yanar. Balığı rengi hafiften kahverengi olana kadar maksimum 3 - 5 dakika kızartın. Düzgün kızartabilmek için yağın sıcaklığını en baştan bir gıda termometresi (şeker termometresi) ile ölçün.

0 yorum: