Baharatları çekmeden önce bütün olarak kavurarak aromalarının güçlenmesini ve lezzetlerinin artmasını sağlayabilirsiniz. Nasıl mı? ...

Baharatları önce kavurarak lezzetini artırabilirsiniz



Baharatları çekmeden önce bütün olarak kavurarak aromalarının güçlenmesini ve lezzetlerinin artmasını sağlayabilirsiniz. Nasıl mı?

Çoğunlukla baharatları ocakta kavurmayı tercih ederiz. Bir tavaya koyar ve yağsız olarak orta ateşte kavururuz. Ara sıra tavayı sallayarak yanmalarını önleriz. Aromalarını yaymaya başladıklarında kavrulmuşlar demektir. Hiç soğutmadan hemen bir baharat değirmeninde çekeriz veya bir havanda döverek öğütürüz.

Kullanacağınız birden fazla baharat olduğunda, baharatları hazırladığınız yemeğe aynı anda ilave edecekseniz, yani bir hiyerarşi söz konusu değilse genelde hepsini aynı tavada birlikte kavurabilirsiniz. Bir de, baharatların boyutu birbirinden çok farklıysa ayrı ayrı kavurmanız gerekir.

Bunun alternatifi ise, kavurma işlemini ızgarada yapmaktır. Yıldız anason gibi iri taneli baharatlar söz konusu olduğunda bu daha iyi bir yöntemdir, ama kimyon gibi daha küçük baharatlar açısından kontrolü zordur.

0 yorum: