Bu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak en iyi seçeneklerden biri sıcak şarap bence. Pek çok kişinin benimle aynı fikirde olduğuna ina...

Sıcak Şarap



Bu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak en iyi seçeneklerden biri sıcak şarap bence. Pek çok kişinin benimle aynı fikirde olduğuna inanıyorum. Ayrıca içerdiği antioksidan, vitamin, mineral vs. ile soğuk algılığı derdine de deva. Anglosakson ülkelerde sıcak şarap neredeyse Christmas ile özdeşleşmiş durumda. Sıcak şarap Ortaçağdan beri var. Rivayete göre kalitesiz alkolü lezzetlendirmek için baharat kullanmaya ilk kez Ortaçağ’da başlanmış.  İskandinavya’ya özgü Glögg (şarap ve likörle hazırlanan bir kokteyl)  ve Almanların sıcak şarabı Glühwein’ın kökleri 15. yüzyıla dayanıyor. Bayan Beeton’un ünlü tarifine dayalı İngiliz sıcak şarabı ise 1869 yılında ilk kez ortaya çıkmış.
Aşağıdaki tarifi zenginleştirebilirsiniz.
Bulabilirseniz şeftalili schnapps ekleyerek farklı bir lezzete ulaşabilirsiniz. Ayrıca damak tadınıza göre farklı baharatlarla çeşnilendirmek hoş olabilir. Kekik veya defneyaprağı, taze zencefil, hatta Hindistan cevizi... Neden olmasın? Gerisi size kalmış.

Malzeme

1 şişe kırmızı şarap
75 gr pudra şekeri (veya ince toz şeker)
1 çubuk tarçın
1 adet portakal (ve portakal kabuğu rendesi)
1 adet yıldız anason
3 adet karanfil

Hazırlanışı
1      
           Tüm malzemeyi bir tencereye ilave edin ve şeker iyice eriyene kadar kısık ateşte ısıtın
2         Daha sonra 10 dakika kadar pişirin, kaynamamasına dikkat edin, kaynarsa alkolü buharlaşacaktır

3         Sıcak servis edin

0 yorum: