Bu soğuk kış günlerinde içimizi
ısıtacak en iyi seçeneklerden biri sıcak şarap bence. Pek çok kişinin benimle
aynı fikirde olduğuna inanıyorum. Ayrıca içerdiği antioksidan, vitamin, mineral
vs. ile soğuk algılığı derdine de deva. Anglosakson ülkelerde sıcak şarap
neredeyse Christmas ile özdeşleşmiş durumda. Sıcak şarap Ortaçağdan beri var.
Rivayete göre kalitesiz alkolü lezzetlendirmek için baharat kullanmaya ilk kez
Ortaçağ’da başlanmış. İskandinavya’ya
özgü Glögg (şarap ve likörle hazırlanan bir kokteyl) ve Almanların sıcak şarabı Glühwein’ın
kökleri 15. yüzyıla dayanıyor. Bayan Beeton’un ünlü tarifine dayalı İngiliz
sıcak şarabı ise 1869 yılında ilk kez ortaya çıkmış.
Aşağıdaki tarifi
zenginleştirebilirsiniz.
Bulabilirseniz şeftalili schnapps
ekleyerek farklı bir lezzete ulaşabilirsiniz. Ayrıca damak tadınıza göre farklı
baharatlarla çeşnilendirmek hoş olabilir. Kekik veya defneyaprağı, taze
zencefil, hatta Hindistan cevizi... Neden olmasın? Gerisi size kalmış.
Malzeme
1 şişe kırmızı şarap
75 gr pudra şekeri (veya ince toz
şeker)
1 çubuk tarçın
1 adet portakal (ve portakal
kabuğu rendesi)
1 adet yıldız anason
3 adet karanfil
Hazırlanışı
1
Tüm malzemeyi bir tencereye ilave edin ve şeker
iyice eriyene kadar kısık ateşte ısıtın
2
Daha sonra 10 dakika kadar pişirin,
kaynamamasına dikkat edin, kaynarsa alkolü buharlaşacaktır
3
Sıcak servis edin
0 yorum: