1) Mercimeği pişirmeden önce mutlaka ayıklayıp suda yıkayın. 2) Pişirmeden önce birkaç saat soğuk suda bekletin. Böylece pişirme süre...

Mercimek Pişirmenin Püf Noktaları

1) Mercimeği pişirmeden önce mutlaka ayıklayıp suda yıkayın.

2) Pişirmeden önce birkaç saat soğuk suda bekletin. Böylece pişirme süresini kısaltırsınız.

3) Tuz ve asit (sirke veya limon suyu) pişme sürecini yavaşlatır. Böylece mercimek haşlanıp dağılmaz. En iyi sonucu almak için mercimeği bir süre pişirdikten sonra tuz, limon suyu veya sirkeyi ekleyin.

4) Kırmızı ve sarı mercimeğin pişme süresi daha kısadır. Kaynar suda yaklaşık 30 dakikada pişer.
Yeşil ve kahverengi mercimek içinse pişme süresi yaklaşık 45 dakikadır.


5) Mercimeğin pişip pişmediğini kontrol etmek için, birkaç tane alıp dokusuna bakın. Sebze suyu ve tavuk suyunda pişirirseniz mercimek daha lezzetli olur. Pişirme suyuna havuç ve kereviz ilave edebilirsiniz.

0 yorum: