Basit bir vejetaryen Risotto tarifi. İki ünlü İtalyan şef Christian ve Manuel Costardi kardeşlere ait bir tarif.  Tarifi özgün kılan yö...

Risotto için pratik ve sade bir tarif


Basit bir vejetaryen Risotto tarifi. İki ünlü İtalyan şef Christian ve Manuel Costardi kardeşlere ait bir tarif.  Tarifi özgün kılan yönlerden birisi Costardi kardeşlerin ev yapımı sarımsak yağı kullanmaları. Evde hazırladığımız sarımsak yağını daha sora kullanmak için donduruyoruz. Dondurulmuş kullandığınızda Risotto daha kremamsı bir hal alıyor ki bu da istenen bir şey. Ama sarımsak yağınızın kaliteli olabilmesi için hazırlarken bulabileceğiniz en iyi zeytinyağını kullanmanız şart.
Costardi Kardeşler
Christian ve Manuel Costardi, İtalya’nın Piyemento bölgesinin ünlü pirincini kullanarak, 20 farklı Risotto tarifi geliştirmişler. Bu tarifler onlara Michelin yıldızlarını kazandırmış.

Sarımsaklı ve Chili’li Risotto

Malzeme
Sarımsak yağı
5 diş sarımsak
200 gr extra virgin zeytinyağı
Risotto için
320 gr carnaroli risotto pirinci
1 lt sebze suyu
Çeşni
Kırmızı toz biber (chilli powder)
Rendelenmiş limon kabuğu
Tuz

Hazırlanışı

Sarımsakların kabuklarını soyun ve içlerindeki yeşil kısmı çıkarın
-5 diş sarımsak
Zeytinyağını 60°C’ye kadar ısıtın ve sarımsakları ekleyin ve ocaktan alın, üzerini kapatın ve iyice demlenmesi için 1 gece bekletin
-200g of extra virgin zeytinyağı
Ertesi gün, bir el blenderi (veya el mikseri) ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Daha sonra, hazırladığınız yağı buz kalıbına dökün ve derin dondurucuya (buzluğa) kaldırın.
Risotto’yu hazırlamak için, büyük bir tavayı orta ateşte ısıtın, pirinci ilave edin ve 2-3 dakika kavurun. Damak tadınıza göre tuzunu ilave edin ve ısıttığınız (sıcak) sebze suyunu azar azan ilave etmeye başlayın. Pirinç pişine dek sebze suyunu biraz biraz ilave edeceksiniz. Pişme işlemi yaklaşık 15–20 dakika sürecek.
-320g carnaroli risotto pirinci
-1 lt sebze suyu
Yemek pişince, ocaktan alın ve 2 veya 3 küp sarımsak yağı ilave ederek, Risotto kremamsı bir kıvama gelene dek sürekli karıştırın.

Yemeği büyük tabaklara paylaştırın ve her birinin üzerine kırmızıbiber, rendelenmiş limon kabuğu ve damak tadınıza göre deniz tuzu serpiştirin
- kırmızı toz biber (chilli powder)
- rendelenmiş limon kabuğu
- tuz

Afiyet olsun.

0 yorum: