Kuşkonmazı veya diğer sebzeleri buğulama nasıl pişireceğiz? Bunun için elektrikli buharlı pişirici gibi, bir sos tavasını da kullanabilir...

Kuşkonmaz nasıl pişirilir?


Kuşkonmazı veya diğer sebzeleri buğulama nasıl pişireceğiz? Bunun için elektrikli buharlı pişirici gibi, bir sos tavasını da kullanabilirsiniz. Her iki yöntemde de malzeme buhardan dolaylı sağlanan ısı yardımıyla hafifçe pişirilir. Buğulamanın en önemli avantajı herhangi bir tatlandırıcı kullanmayı gerektirmemesidir. Kuşkonmazın (ve diğer sebzelerin) kendine özgü doğal lezzetini, rayihasını tatmamızı sağlayan bir tekniktir.

Yöntem
1 Kuşkonmazı yıkayın ve temizleyin
2 Buharlı pişiriciye tek kat halinde koyun ve kabağını kapatın
3 4-5 dakika, kuşkonmazlar yumuşayana kadar pişirin, yumuşak olacaklar ama biraz da kıtır olmalılar
 Nasıl ve Ne ile Yemeli?
Buharda hafifçe haşladığınız kuşkonmaz taze lezzetini korur ve hafif malzemelerle uyumludur. Zeytinyağı ve limonla çeşnilendirebilirsiniz. Deniz alası (yerli somon veya Karadeniz somonu da deniyor), sirkeli suda pişmiş yumurta (bir tür çılbır) veya levrek ile çok uyumlu. Füme somonlu patates salatasına ise düşsel bir lezzet katıyor.

0 yorum: