Hellim peyniri keçi ve koyun sütü karıştırılarak yapılan bir peynir. Kıbrıs kökenliymiş. Genelde etin yanında, burgerlerde veya salatalar...

Hellimli Makarna


Hellim peyniri keçi ve koyun sütü karıştırılarak yapılan bir peynir. Kıbrıs kökenliymiş. Genelde etin yanında, burgerlerde veya salatalarda ve kızarmış sebzelerle yemeye alışık olduğumuz bir peynir. Pek tek başına yenmiyor sanki. Eriyen bir peynir değil, dış kısmı sıcakla temas edince yumuşuyor sadece. Kıbrıs kökenli olduğu için de Türk, Yunan, Rum ve Marunî mutfaklarında kullanılıyor.
hellimli_makarna
Paylaşacağım tarifteki malzemelerle iyi bir uyum tutturmuş gibi sanki. İlk fırsatta yapıp yemeyi düşünüyorum. Taze ve kuru nane, tavuk suyu ve taze sıkılmış limon suyu ile hellimin çok kesif olmayan, biraz nötr tadı birleşince sanki ortaya güzel bir birliktelik çıkacak gibi. Tavuk suyu yerine sebze suyu kullanarak vejetaryen bir yemeğe de dönüştürebilirsiniz. Ve salataları düşününce kalanını ertesi gün soğuk makarna salatası olarak da yiyebilirsiniz. Neden olmasın?




Malzeme
200 gr Hellim peyniri
400 gr makarna, (isteğe bağlı, entegral)
2 lt tavuk suyu
2 adet limon
2 tatlı kaşığı kuruş nane
4 dal taze nane

Yapılışı

  1. Peyniri ince rendeleyin ve kuru nane ile karıştırın. Bir avuç taze nane yaprağı ayıklayın ve bir kenara ayırın. Bu sırada makarnaları (kutusunun üzerinde belirtilen belirtilen sürede) tavuk suyunda haşlayın. Hazırda tavuk suyunuz yoksa, 2 lt suya 3 küp bulyon kullanabilirsiniz. Haşlama suyunun seviyesi makarnanın 2-3 cm. üzerinde olmalı.

  1. Makarna pişmeden su azalırsa ilave edin. Suyunu çektirmek isteyebilirsiniz, ama yine de dibinde biraz su kalmalı.

  1. Hazırladığınız peynir nane karışımından biraz alarak boş tabaklara koyun. Makarna al dente piştiğinde, peynir koyduğunuz her tabağa yarım porsiyon makarna koyun. Sulu olmasına dikkat edin.

  1. Daha sonra üzerine yine naneli peynir karışımından biraz serpin. Üzerine biraz daha makarna koyun. En üste yine biraz peynirli karışımdan serpin. Her tabağa bol bol taze nane ilave edin. Her porsiyona yarım limonun suyunu sıkın. Limon suyu damak tadınıza göre daha az veya daha fazla olabilir. Süslemek için tabaklara limon dilimleri koyarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

0 yorum: