Fırında kuru fasulye mi? Evet hem de yavaş yavaş piştiğinden tadına doyamayacaksınız. Artık her şeyin yavaşı makbul, iç inde yaşadığı...

Fırında Kuru Fasulye



Fırında kuru fasulye mi? Evet hem de yavaş yavaş piştiğinden tadına doyamayacaksınız. Artık her şeyin yavaşı makbul, iç inde yaşadığımız hız çağında, ne tuhaf değil mi? Ama gerçekten de ocakta tencerede pişirdiğiniz kuru fasulye ile karşılaştırınca fırında kuru fasulyenin dokusu daha bir yumuşak, tadı da daha bir lezzetli oluyor gerçekten de. Üstelik fırında pişirdiğiniz kuru fasulyenin servis ömrü de daha uzun. Aynı tazeliğini koruyarak 5 gün boyunca yiyebiliyorsunuz, tabii ağzı sıkıca kapalı buzdolabında saklamanız koşuluyla. Sonra ister salatalarınıza katıp soğuk tüketin, ister ısıtıp ana yemek olarak yiyin, keyfiniz bilir.

Ayaküstü bir tarif paylaşalım: Fırında pişirdiğiniz kuru fasulyeyi şeri domates, ince doğranmış maydanoz ve kalamata zeytiniyle birlikte muhteşem bir salataya da dönüştürebilirsiniz. Salatanızın sosu için sızma zeytinyağı, biraz deniz tuzu biraz limon yeterli…. Gerisi yaratıcılığınıza kalmış. İşte size piyaza güzel bir alternatif. Soğan yiyemeyenler veya yemek istemeyenler için de bir alternatif. Ben artık her şeyde soğan kullanmıyorum. Soğanı sevmiyorum demiyorum, ama bazı şeyler alıştığımızın tersine, soğanın boyunduruğundan, baskın tadından kurtulunca daha lezzetli oluyor. Bir şans tanıyın.

Şimdi sıra geldi Fırında Kuru Fasulye Tarifine



Malzememiz 8 kişilik

• 2 ½  su bardağı kuru fasulye

• 4 diş sarımsak, bıçakla ezilmiş

• 2 tatlı kaşığı extra-virgin sızma zeytinyağı

• 1 dal taze soğan, ikiye bölünmüş

• 1 adet defneyaprağı

• 2 - 3 su bardağı su veya tuzsuz tavuk suyu

• Kaba tuz ve taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı

1. Kuru fasulyeleri derince bir kaba koyun ve üzerini en az 3 parmak geçecek şekilde soğuk su ilave edin ve buzdolabında en az 4 saat bekletin. Akşamdan ıslatıp bir gece de bekletebilirsiniz. Kullanmadan önce mutlaka soğuk suda iyice durulayın.

Islatmak istemiyorsanız alternatif olarak şu yöntemi izleyebilirsiniz: Kuru fasulyeleri bir sos tavasına koyun, üzerine yine en az 3 parmak geçecek kadar soğuk su ilave edin, kaynama noktasına getirin ve kapağını kapatın ve 3 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve suda ağzı kapalı olarak 1 saat bekleyin. Kullanmadan önce mutlaka suda iyice durulayın.

0 yorum: