Elmayı nasıl yemek lazım? Bu konuda pek çok ikilem mevcut: Elmanın hangi çeşidini yemeli? Kabuğunu soymalı mı? Dilimlemeli mi? Soğutup ...

Elmayı Nasıl Yemeli?


Elmayı nasıl yemek lazım? Bu konuda pek çok ikilem mevcut: Elmanın hangi çeşidini yemeli? Kabuğunu soymalı mı? Dilimlemeli mi? Soğutup mu yemeli, yoksa oda sıcaklığında mı yemeli? Ortasını yemeli mi?
Yıkamalı mı?
Bilindiği kadarıyla, tarım ilaçları söz konusu olduğunda elma en üst sıralarda yer alan bir meyve. Yani, yıkamadan yememek lazım.
Kabuğunu Soymalı mı?
Nedense çoğu kişi elmanın kabuğunu soyup yemeyi tercih eder. Ama kabuklarıyla birlikte elmanın içerdiği birçok önemli serbest radikalle savaşan, antioksidan işlevi gören flavonoidleri de çöpe atmış oluyorsunuz. Tabii bir de elmanın aroması kayboluyor.
Soğuk mu yemeli?
Maalesef sebzeleri ve meyveleri buzdolabında saklamak kaçınılmaz bir kötülük, en azından mutfak sanatları açısından zalimce bir suç. Mesela domatesi asla buzdolabında saklamamak gerek. Buzdolabı tam bir lezzet ve aroma düşmanı. Taze sebze meyvenin tamamı için bu geçerli.

Hangi Elmayı Yemeli?
Dünyada 2000 civarında elma çeşidi bulunduğunu biliyor muydunuz?
Genel kural şu: Elma ne kadar pembe ve küçükse, o kadar lezzetli olur. Büyük ve yeşil olanlardan da uzak durmak gerekir.
Ortası yenir mi?
Bazıları elmanın tamamını yer. Bazı kişilerse bundan kaçınır. Yiyenler ziyan olmasın diye yiyor çoğunlukla, yemeyenlerse damak tadı bozulmasın diye yemiyor. Elmanın çekirdeğinde amigdalin bulunuyor ve sindirildiğinde hidrojen siyanit açığa çıkıyor, ama zararsız miktarda. Ama çok miktarda tüketilmesi size zarar verebilir, en iyi hiç yememek, zaten elmanın ortası da pek lezzetli değil.
Ne zaman Yemeli?
Elmayı yemekten sonra mı yemeli? Kesinlikle hayır. Her gün öğün aralarında yemek en iyisi. Canınız şekerli bir şey istediğinde, örneğin saat 11.00 ile 15.00 arası en uygun zaman aralığı.


0 yorum: