Malzeme 225 gr çiğ badem içi (veya 2 ¼ su bardağı)                              1 tatlı kaşığı kaba tuz (çekilmemiş deniz tuzu) ½ su ...

Amlou



Malzeme
225 gr çiğ badem içi (veya 2 ¼ su bardağı)                             
1 tatlı kaşığı kaba tuz (çekilmemiş deniz tuzu)
½ su bardağı argan yağı
¼ su bardağı süzme bal

Hazırlanışı
  1. Bademleri kısık ateşte bir sote tavasında hafifçe kahverengimsi bir renk alıncaya kadar birkaç dakika yağsız kavurun.
  2. Bademi, tuzu ve yağı havanda döverek ezin (havan yerine mutfak robotu kullanırsanız, bademler un haline gelecek kadar iyice ezilene kadar çekin).
  3. Bir kabın içinde balı elde ettiğiniz karışıma yedirin (mutfak robotu kullanıyorsanız, çektiğiniz bademlere balı ilave edip bir iki atım çekebilirsiniz).
lowcost-morocco-travel-a-breakfast-baghrir-smothered-in-amlou0
Dip’iniz hazır. Daha önce de söylediğimiz gibi ekmek veya meyve ile birlikte servis edebilirsiniz. Pancake veya krepe de yakışacak. Hatta başka tatlılar yaparken malzeme olarak da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun

0 yorum: