1) Yumurtaları hafifçe çırpın. Yumurtaları bir çatalla hafifçe çırpın. Sonra deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiberle çeşnilendirin. ...

Omlet Yapmanın Püf Noktaları


1) Yumurtaları hafifçe çırpın.

Yumurtaları bir çatalla hafifçe çırpın. Sonra deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiberle çeşnilendirin.

2) Önce tavayı ısıtın
sonra tereyağını eritin.

Yapışmaz bir tavayı orta ateşte biraz ısıttıktan sonra tuzsuz tereyağını eritin. Yağ köpüklenmeye başlayınca, çırptığınız yumurtaları tavaya dökün. Birkaç saniye bekleyin, karışımın altı katılaşmaya başlayınca tavayı dairesel hareketlerle sallayın ve tavaya düzgün dağılmasını sağlayın. Kenarları sertleşip sadece ortası yumuşak kalana kadar pişirin.

3) Rulo yapın veya katlayın, ters yüz edip pişirmeyin.

Malzemeyi ortasına ilave edin. Daha sonra, spatula yardımıyla omleti kenarlarından katlayın veya rulo yapın.

Omletin dışı katı, içi biraz daha yumuşak, biraz daha sulu veya az pişmiş olmalı.


Afiyet olsun,

0 yorum: