Evde ekmek yaparken dikkat etmeniz gereken 1-2 şey Evde ekmek yaparken önemli dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Öncelikle hamur...

Evde Ekmek Nasıl Yapılır?




Evde ekmek yaparken dikkat etmeniz gereken 1-2 şey
Evde ekmek yaparken önemli dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Öncelikle hamuru düzgün yoğurmak gerekiyor. Hamuru düzgün yoğurduğunuzda tüm malzeme homojen bir şekilde birbirine karışıyor. Böylece hamurun dokusu olması gerektiği gibi oluyor. Glütenin oluşması sağlanıyor. Hamurun kabarması da glütene bağlı.
Elle yoğuracaksanız, 10 dakikadan az yoğurmayın. Hamurun düzgün yoğrulduğunu kıvamından anlayabilirsiniz. Düzgün, pürüzsüz ve esnek olmalı.
Beyaz ekmek için su, un, tuz ve maya yeterli. Biraz deneyim kazandıktan sonra başka malzemeler eklemeye geçebilirsiniz. Zeytinli ekmek veya soğanlı ekmeği deneyebilirsiniz. Ben basit bir tarifle başlıyorum, size kolay gelsin: Sütlü Ekmek

0 yorum: