Ünlü şef Bill Granger’dan kek gibi tek başına da yiyebileceğiniz nefis bir ekmek tarifi. Hem de son derece faydalı. İster kahvaltıda i...

Hindistan Cevizli Ekmek



Ünlü şef Bill Granger’dan kek gibi tek başına da yiyebileceğiniz nefis bir ekmek tarifi. Hem de son derece faydalı. İster kahvaltıda ister atıştırmalık olarak ara öğünlerde yiyebiliriz, ister 5 çayında afiyetle yiyebileceğimiz pratik bir tarif.

Malzeme

8-10 kalın dilimlik 1 somun Ekmek için

2 adet yumurta
300 ml süt
1 çay kaşığı vanilya
2,5 su bardağı katkısız un
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
150 gr ince kıyılmış Hindistan cevizi
75 gr tuzsuz tereyağı, eritilmiş
Pudra şekeri

Hazırlanışı
1.      Fırını önden 1800 C’ye ısıtın.
2.      Yumurtaları, sütü ve vanilyayı bir kapta birlikte hafifçe çırpın.
3.      Un, kabartma tozu ve tarçını birlikte elekten geçirin; daha sonra şeker ve hindistancevizi ilave edin ve malzemeleri güzelce karıştırın.
4.      Ortasına bir çukur açın ve çırptığınız yumurtaları yedirerek ilave edin. Sonunda tüm malzeme iyice karışmış olmalı.
5.      Tereyağını eritin ve karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek karıştırın, ama aşırı karıştırmamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Karışımın pürüzsüz bir kıvama gelmesi yeterli.
6.      21 x 10 cm ölçülerinde bir ekmek tavasını (veya uygun bir kalıbı) yağlayıp unlayın ve hazırladığınız karışımı bu tavaya dökün ve önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 1 saat pişirin, bir çatalın ucunu batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
7.      Daha sora fırından alın ve 5 dakika soğumaya bırakın, sonra tavadan çıkarıp biraz daha soğuması için ayrı bir yerde bekletin.
8.      Kalın dilimler halinde ve arzu ederseniz ekmek kızartma makinasında kızartarak, üzerine tereyağı sürüp şeker serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


0 yorum: