Sarımsağı limon suyunun içinde ezmek acısını alıyor ve daha yumuşak bir sarımsak tadı sağlıyor. Kuru nohut konserveden daha iyi sonuç...

Güzel Humus Yapmanın 3 Püf Noktası




  • Sarımsağı limon suyunun içinde ezmek acısını alıyor ve daha yumuşak bir sarımsak tadı sağlıyor.
  • Kuru nohut konserveden daha iyi sonuç veriyor.
  • Nohudu 1 gece önceden karbonatlı suda beklettiğimizde blenderden geçirmesi daha kolay oluyor.

Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için nohutları hala sıcakken belendırdan geçirin.
Zamanı kısıtlı olanlar maalesef yavaş yemek yerine zamanın ruhuna uygun olarak hızlı hazırlayacaklar. Dolayısıyla, lezzetten biraz taviz verecekler ve konserve nohut kullanacaklar. Yine de, konserve nohudu yıkayıp durulayın. Nohutları, 1 havuç, ikiye kesilmiş küçük bir kuru soğan, 1 kereviz sapı, 2 diş sarımsak ve 2 defneyaprağı ile birlikte tavaya koyun. Üzerine su ilave edip, kaynamaya başlayınca altını kısıp malzeme yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Daha sonra blenderden geçireceksiniz.

0 yorum: