Basit görünen, güzelliği ve lezzeti sadeliğine dayalı bu salatanın özelliği kusursuz ve ölçülü oranlarında gizli Malzeme 8 Kişilik 5...

Yeşil Mercimek Salatası


Basit görünen, güzelliği ve lezzeti sadeliğine dayalı bu salatanın özelliği kusursuz ve ölçülü oranlarında gizli

Malzeme
8 Kişilik

500 gr yeşil veya kahverengi mercimek
1 orta boy kuru soğan, ortadan ikiye bölünmüş ve üzerlerine 2 tane karanfil saplanmış
1 diş sarımsak, kabuğu soyulmuş
1 adet defneyaprağı
¼ su bardağı (60 ml) kırmızı şarap sirkesi
2 tatlı kaşığı extra virgin sızma zeytinyağı
Deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
Yapılışı
  1. Mercimeği ayıklayın ve soğuk suda yıkayıp durulayın. Mercimek, kuru soğan, sarımsak ve defneyaprağını orta boy bir sos tavasına koyun, üzerini 2,5 cm geçecek kadar soğuk su ilave edin. Kapağını kapatın ve ocağı orta ayara getirin ve kaynamaya başlayınca kadar pişirin.
  2. Kaynama noktasına gelince ocağı kısığa getirin ve kısık ateşte içten içe kaynayarak pişirin. Kapağı kapalı olsun. Mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 25-35 dakika pişireceksiniz. Ara sıra kontrol edin ve gerekirse su ilave edin.
  3. Soğanı, sarımsağı ve defneyaprağını çıkarın, fazla suyunu süzün. Sirke, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kâsede karıştırın. Sıcak mercimeğin üzerine dökün ve tavayı alıp çalkalayın.
  4. Servis etmeden önce, karabiber ve gerekiyorsa tuzla çeşnilendirin. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun,

0 yorum: